Gratis demo: Task-Application op GAE


Screenshot task-applicationIn mijn vorige blog vertelde ik dat ik Google App Engine aan het testen was. Ook vertelde ik dat het op dat moment alleen een hello world applicatie met grote back-end was. Ondertussen heb ik een klein deel van de front-end ontwikkeld en kunnen jullie het testen. Voor de mensen die geen uitleg nodig hebben: kijk hier voor de demo.

Voor mensen met behoefte aan enige extra informatie zal ik een korte beschrijving geven hoe het werkt. Allereerst kom je op een scherm waar je kunt inloggen met je Google account. Na het inloggen heb je aan de linkerkant een scherm waar je nieuwe taken aan kunt maken. Een taak bestaat uit een titel, omschrijving en een lijst van tags. Klik daarna op de knop en als het goed is verschijnt de taak aan de rechterkant. Je kunt de taak uitklappen om alle informatie te zien.

Er zijn nog veel open eindjes. Zo is het op dit moment nog niet mogelijk om een taak als done te markeren, taken en tags kunnen niet verwijderd worden.  Ook hebben de tags nog geen waarde omdat het nog niet mogelijk is om je taken te filteren op een of meerdere tags. Ik zou op dit moment het een alfa versie willen noemen.

Ik heb lang getwijfeld of ik de broncode openbaar zou maken. Er waren veel redenen om het niet te doen, maar dat kwam vooral neer op het feit dat ik bang was om kritiek te krijgen. De belangrijkste reden om te beginnen met dit project was dat ik iets wilde leren. Allereerst wilde ik kennis op doen over Google App engine. Ik denk dat ik ook kan leren van kritiek op mijn broncode. Dus de broncode van de software kun je hier vinden. Ik zou het fantastisch vinden als jullie de tijd zou willen nemen om kritiek te leveren.

P.S. Een betere naam voor deze applicatie kan achtergelaten worden in de reacties 😀


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.